Náš příběh

SUGAR DADDY by Bejzment

Jak jsi si všimnul, přejmenovali jsme se na “SUGAR DADDY by Bejzment”. Začíná nová éra ✍️. Původně jsme chtěli otevřít 2 restaurace v těsné blízkosti vedle sebe.

Naše plány vzaly rychle za svý a udělali jsme to úplně jinak. 2v1. Sugar Daddy + Bejzment = SUGAR DADDY by Bejzment. Jednoduchá rovnice, ne? Pár kroků od původního Bejzmentu.🐾

2️⃣v1️⃣? No, jasně! Jakmile tě pustí dál, než k výdejnímu okénku, najdeš u nás dvě patra gastronomickýho nebe ☀️. Dvě patra prošpikovaný burgerama 🍔, žebírkama 🍖a steakama 🥩. Prostě dvě patra narvaný Amerikou odshora dolu. 🇺🇸 Narvaný tak, že ti Amerika poleze ušima 😇.

1️⃣V prvním patře na tebe bude čekat pověstná americká disco éra 🎤 plná pop artu a cartoonovejch obrazů. Ze vzduchu bude cítit pomáda, kterou měl třeba John Travolta 💇. Amerika je mix kultur, skvělejch lidí, zážitků, ale i jídel. Ať už jezdíš po Route 6️⃣6️⃣ nebo metrem v New Yorku 🗽, všude můžeš narazit na pravý americký gastroparády.

Proto první patro je tvoje smíchovská Amerika 🗽. Budou tu tradiční americký věci, ale třeba i focaccia, deep-dish pizza alias Chicago style pizza 🍕 nebo další mega věci, který bys našel jen v Little Italy 🇮🇹🇺🇸.

Pak sejdeš pár kroků po schodech do našeho libově vybavenýho suterénu. V tu ránu na tebe dýchne 🌬 nostalgie Bejzment. Nostalgie, sentiment, vzpomínky, to vše jsme přenesli. O Bejzment jsme tě nemohli připravit. 🙅‍♂️. Furt se můžeš těšit na ikonický burgery jako JD Hany 🍔, Švestka nebo Hustej Mexikán 🌶

🍺 Čepovat ti budeme Budvar 33 nebo Brew Dog IPA 🍻. K tomu spoustu nealko věcí, na který jsi byl zvyklej v „old“ Bejzmentu🥤.

Už není Bejzment. Teďka je 💰 Sugar Daddy by Bejzment💰. Tvoje smíchovská malá Amerika. 🇺🇸 Tvoje smíchovská Bejzmentovská nostalgie. Jsme tvůj SUGAR DADDY 💸. Kvůli Americe si nemusíš kupovat letenky (momentálně to stejně nejde). Kvůli Americe se chodí do SUGAR DADDY by Bejzment.

Těšíme se na tebe ✊. Máme pro tebe spoustu věcí. Věrnostní kartičky, soutěže, akce 🎡. Sleduj naši stránku. Bude to totiž ještě větší. Tohle je jen začátek🚦.

Bylo nebylo…

…jednoho dne se v chudé rodině někde v Praze narodil klučík.

Už odmalička vařil a šel za svými sny. Po učňáku, škole života, se rozhodl něco změnit. Koupil letenku, zabalil si svých pět švestek, jeden nůž, KáPéZetku a odletěl za divokou louži… a tady začíná příběh našeho Burgerfest Kinga 🙂

První džob jsem našel v závodní kuchyni, což je super škola pro člověka, který se chce naučit vařit po česku. Pak přišla štace v Kongresovém centru na Vyšehradě. Tenkrát to byla velká zkušenost!

Během devadesátých let jsem prošel řadou dalších podniků v centru Prahy, až jsem rozhodl vydat se s přítelkyní v roce 1999 do USA na dovolenou. Zakotvili jsem v Atlantě, Georgia na východě Severní Ameriky.

Z domova jsem znal různý druhy surovin, ale zorientovat se v tamní nabídce bylo těžší. Žijou tam Mexičani, Indové, Rusové, Poláci, Češi, Asiati, bílý, černý, rudý prostě vše co chceš. Je to jinej level. Vlítneš na nákup do Farmers marketu a jsi úplně mimo z toho, jaký suroviny tam prodávaj. Je to krutopřísný a boží, prostě jinej svět. Ohromná pestrost surovin a chvilku trvá, než se s tím srovnáš.

Všichni přijeli do zlatý Ameriky nadělat bankovky, aby se do svý země mohli vrátit nejvíc bohatý. Většina z nich maká od rána do večera a od nevidím do nevidím. Prostě chceš prachy, tak makej a nediskutuj. Jinej kraj, jinej mrav. Nevymejšlíš vymyšlený, nediskutuješ se šéfem ani s uklízečkou… prostě si vážíš svý práce, protože když ji nemáš, maminka ani tatínek ti nepomůžou. Máš dvě tři zaměstnání abys uživil rodinu a něco našetřil. Můj záměr byl původně stejnej, ale všechny prachy co jsem vydělal jsem pustil do tmy. Prostě jsem žil, jezdil po státech a poznával různý kuchyně.

Pořád jsem ale koketoval s myšlenkou, že by bylo pěkný pracovat v Čechách, ale za americký bankovky. Po devíti letech pracovní dovolený ve státech jsem se vrátil do Čech úplně holej jak právě narozený mimino, ale plnej zážitků a chytrej jak rádio.

Ozvala se mi firma, která hledala někoho, kdo ví něco o vaření a dokáže makat, blbě nekecat a ještě mluvit anglicky. Postupně jsme rozjeli dvě restaurace v pražském Palladiu, ale po čtyřech měsících už jsem pro ně byl moc drahej. Pak přišel ten Dream job, když jsem dostal nabídku Executiv šéfa v pražským Hard Rock Cafe. Vydržel jsem v korporátu rok a půl a pak tu skvěle placenou práci opustil. Byla to velká zkušenost, ale chtěl jsem makat sám na sebe.

Tak jsem si řekl: „Dělej, co umíš!“ a otevřel si vlastní podnik. A zrodil se Bejzment…

S kámošema jsme se domluvili, že si otevřeme vlastní restauraci. Našli jsme prostory na Břevnově, ale největší rozhodování bylo – jakou kuchyni? Pak jsem řekl: „Co váháš, žil jsi v Americe, naučil ses burgery a jejich kuchyni tak dělej, co umíš.“ Takže jsem vsadil všechno na jednu kartu.

Nejsou to ale jen skvělý hamburgery, který mě proslavily, ale hlavně jsem zakladatel největší masožroutský akce ve střední Evropě a celý mléčný dráze – Burgerfest:

A dál už to znáte… stal jsem se slavnej a jestli jsem neumřel, žiju dodnes.

Zed